Всички, което трябва да знаете за счетоводни услуги цени

Всички, което трябва да знаете за цените на счетоводните услуги

 

Както при всяка друга услуга, така и при счетоводството въпросът с цените силно вълнува клиентите. Особено днес, когато цените на стоките и услугите растат изключително бързо е важно да знаем от какво зависи ценообразуването, което избираме дадена услуга. Така ще можем да избегнем изкуствено надутите цени.

 

В тази кратка статия ще разгледаме главните фактори, от които зависи ценообразуването на счетоводните услуги. Благодарение на Acc-ConsultCo.com успяхме да надникнем в практиките, които счетоводните кантори използват, за да опредлеят цените на предлаганите от тях услуги.

 

Как се прави ценообразнуване на счетоводни услуги

 

Повечето счетоводни катори предлага услуги насочени както към нуждите на физически лица, така и поддържането на счетоводсвтото на фирми. Според това разделение се наблюдават и различни практики при ценообразуването.

 

Повечето счетоводни фирми предлагат консултации и други основни услуги на цена от 50 лв. Разбира се, тази цена може да варира според някои условия, от които най-важното в момента е покачващата се инфлация. Тази цена може да се повиши в зависимост от времето за решаване и трудността на казуса.

 

Усугите, които се предлагат към юридическите лица имат малко по-различно ценообразуване. То зависи от това дали фирмата е регистрирана по ДДС или не. Цената на услугите, които се предлагат към фирмите е под формата на месечен абонамент. Към него са включени пакет от процедури, които включват отчитане на приходи и разходи, ТРЗ, документооборот, отчитане на складови наличности и други.

 

Цените, които повечето счетоводни кантори предлагат за фирми, които не са регистрирани по ДДС са по договаряне.

 

Счетоводни услуги цени - фактори за определяне

 

Ако искате да придобиете представа каква цена ще ви предложат счетоводните кантори преди да сте се срещнали с тях, трябва да знаете кои са факторите, които те използват при ценооразуването.

 

Ето кои са най-важните фактори, които всички счетоводни кантори отчитат:

 

  • Каква дейност извършва фирмата

 

Цените варират в зависимост от това дали фирмата ви извършва дейност по производствто, търговия или друг вид услуги;

 

  • Как е регистрирано фирмата: ЕТ, ООД, ЕООД, АД;
  • Дали фирмата е регистрирана по ДДС;
  • Докоментооборот: колко и какви документи се издават от фирмата. Отчиане на фактури;
  • Брой на служителите и лицата, които се осигуряват от фирмата;
  • Какви и колко са складовите наличности.

 

Някои счетоводни катори предлагат определени оферти за по-големи фирми или за лоялни клиенти.

 

Съветваме ви преди да изберете кантора, която да води личното ви счетоводсвтво или това на вашата фирма да направи проучване на сферата. Повечето счетоводни къщи имат публикуван ценораспис на уебсайта си. По този начин може много лесно да сравните цените и да изберете най-подходящата кантора за вашите цели.





{START_COUNTER}