Басейни за двор

Темакс

Басейни за двор – видове, предимства, съвети за поддръжка

 

Под наслова „басейни за двор“ най-често се крият алтернативните продукти за домашна разхлада, които не изискват изкопаване на земята, постилане на настилка и изграждане на перманентен басейн, а са бързо, лесно и бюджетно решение, заменящо тази наистина солидна инвестиция.

 

Все повече хора избират именно тази алтернатива, тъй като тя предлага доста предимства, а и пазарът е наситен и с по-луксозни предложения, които могат съвсем успешно да заместят напълно конвенционалния басейн.

 

Какви видове басейни за двор съществуват

 

Две са основните групи в тази насока – обикновени надуваеми басейни и сглобяеми басейни.

 

В групата на надуваемите басейни могат да бъдат намерени освен традиционните детски басейни с неособено големи размери, така и сглобяеми басейни с такава големина, която е подходяща дори и за разхлаждане на възрастните членове на семейството, както и на цялото семейство наведнъж въобще. Те се изработват от специални PVC материали.

 

Характерно за сглобяемите басейни е, че те обичайно са с доста по-големи размери. Най-качествените решения тук са с метална рамка, а за изработване на коритата им обичайно се използват от многослойни непробиваеми материали. За първоначалното им въвеждане в експлоатация е необходимо да се вложат малко повече усилия в сглобяването на басейна, но резултатът след това си заслужава.

 

В TeMax.bg се предлагат басейни за двор и от двата вида в няколко предпочитани ценови диапазони.

 

Какви са основните предимства на басейните за двор

 

Най-голямото им предимство определено е изгодната им цена. Когато става въпрос за надуваеми басейни сумите стават още по-достъпни. А имайки предвид преимуществените характеристики на сглобяемите басейни, цената там също е доста оправдана, тъй като са решение за многократна употреба и дълга експлоатация (стига да се избрали качествен продукт).

 

Други предимство е, че басейните за двор са лесно решение за разхлада в домашни условия. Ако не обичате да плажувате на публични места, а определено бихте се възползвали от отмора в басейн след дълъг летен работен ден, определено това е алтернативно решение, което ще изпълни желанието ви за освежаване и релакс в горещините.

 

Как да поддържаме басейнът за двор чист

 

Надуваемите басейни е необходимо да се изпразват след всяка употреба, тъй като са с по-малки размери. За да се избегне ежедневното източване на по-големите басейни се използват специални почистващи и поддържащи хигиената препарати за басейни. По-щателно ръчно почистване е необходимо да се извършва, когато се забележи промяна в оцветяването на водата и започне да се утаяват слизести частици по вътрешните повърхности на басейна.

 

Почистващи препарати и аксесоари може да намерите и в онлайн магазина на TeMax.bg Много от по-големите басейни за двор, които се предлагат в този онлайн магазин идват в комплект с помпа за вода, пречистващ филтър и покривало. Това са 3 много важни компонента за почистването и е съществен плюс включването им в цената на самия продукт.





{START_COUNTER}